top of page

Elke keer als de geur van geroosterd brood mijn neus bereikt vliegen mijn gedachten terug. Terug naar de zondagochtenden bij mijn vader thuis, waar we zittend in onze badjas en pyjama genieten van een ontbijt met geroosterde boterhammen. In de keuken loopt het koffiezetapparaat nog en de thee wordt gezet terwijl op de achtergrond zachtjes het zondagochtenconcert klinkt.

Ervaringen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden aan herinneringen en emoties. Mijn doel was dus ook om deze op te roepen met de ervaring die ik heb neergezet. Na kort onderzoek bleek dat herinneringen en emoties het sterkst worden geactiveerd door geur. Dit komt overeen met wat ik bij mijzelf heb ervaren. 

Ik wilde dat men de geur uit eigen nieuwsgierigheid zou ontdekken. Om dit te kunnen bereiken heb ik gekozen voor een relatief visueel gesloten object waarmee ik bij de ondervinder de vraag  opwek over wat zich er in bevindt. De afstand tussen het object en de ondervinder verkleint op deze manier. Hierdoor kan de geur worden ervaren zonder tussenkomst van de andere zintuigen.

bottom of page